Szukaj na forum
Linki sponsorowane

Forum: O MyViMu

Uwagi i pochwały...

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Obserwuj wątek

3 lutego 2010 Link do postu

co trzeba zrobić, żeby kolekcja trafiła na banner strony głównej?

i kiedy będzie wprowadzony podział na działy w muzeum ? :)

1) Nie ma jeszcze takiej możliwości.
2) W przyszłości.

A raczej chwilę cierpliwie poczekać - przez pewien czas promowane będą różne ciekawe zbiory :)

3 lutego 2010, edytowany: 3 lutego 2010 Link do postu

Witam, Czy w przyszłości, jak się unormuje sprawa kategorii, będzie można "przenieść" kolekcję do poprawnej kategorii? Chciałem założyć muzeum "branżowe" z kolekcjami dotyczącymi Służby Topograficznej (Geograficznej) WP i nie wiedziałem gdzie mam je umieścić. Na roboczo utworzyłem nową kategorię, ale nie chcę tutaj bałaganić. Podobny problem będą mieli np.: Varsavianiści. Proszę o odpowiedź i o radę. Serafin

Witamy w MyViMu!

Drzewko kategorii jest żywe - można śmiało tworzyć nowe podkategorie tak, aby jak najlepiej odpowiadały zawartości kolekcji. Każdą kolekcję można też przypiąć do 5 różnych kategorii - bo wiemy, że ciężko wybrać tylko jedną szufladkę.

Więcej o kategoriach w naszym dziale pomocy: http://myvimu.com/help/category/20
Gratuluję "wyjścia z cienia"...

trochę to trwało - teraz będzie już z górki...

A, ha... jak widać - "znowu jestem"...
:)

4 lutego 2010, edytowany: 4 lutego 2010 Link do postu

Dziękujemy :)

Faktycznie trochę to trwało, sporo jeszcze do zrobienia, ale już się ruszyło... i będzie coraz lepiej :)

Pozwolę sobie jeszcze dopowiedzieć: na gratisową promocję mają zdecydowanie większe szanse zbiory udostępnione na licencji Creative Commons (czyli z wyrażoną zgodą na kopiowanie).

4 lutego 2010, edytowany: 4 lutego 2010 Link do postu

Pozwolę sobie jeszcze dopowiedzieć: na gratisową promocję mają zdecydowanie większe szanse zbiory udostępnione na licencji Creative Commons (czyli z wyrażoną zgodą na kopiowanie).

powiem szczerze, że na tym to akurat mi nie zależy - stąd umieszczam wathermark na każdym ze swoich zdjęć. Planuję kiedyś opublikować mini pozycję książkową z tematyką swojej kolekcji, no ale to pewnie za jakieś 10 lat - jak kolekcja się rozrośnie :)

5 lutego 2010 Link do postu

pisałem na problemy i dostałem odpowiedz iż nie mam możliwości usuwania obcych komentarzy - proszę o dodanie takiej opcji w naszych ustawieniach profilu -czy zgadzamy sie na komentarze czy nie - a jeżeli już już to ja powinienem mieć możliwość usunięcia takiego komentarza - to ma być moje muzeum ! jestem na paru forach i spotykam sie z różnymi reakcjami nie chcę znowu walczyć bo komuś sie nie podoba moja kolekcja - jak mamy tworzyć muzeum to na swoich zasadach bez uszczypliwości innych , a gadki tego typu że moderator będzie usuwał to daruj sobie - z drugiej strony mielibyście mnie roboty i mniej konfliktów -pozdro

mogła by być opcja albo pozwolenie na komentowanie bez możliwości usuwania komentarzy (osobiście jestem za brakiem cenzury) - albo zabraniająca komentowanie własnych eksponatów.

ja jestem za - tak jak pisałem wyżej dosyć mam gówniarzy którzy nic nie wiedzą lub nic nie pokazują ale pojeździć to by se pojeździli - Frozzer chcesz taką opcje to sobie uruchomisz ja nie to sobie nie uruchomię - a jak ktoś będzie chciał pogadać to zapraszam na pocztę - a jak ktoś chce komentarze - śledziki to zapraszam na" NASZĄ KLASĘ " z której już zrezygnowałem - lub zapraszam na GARNEK - ma nadzieje że właściciel tego forum pójdzie po rozum do głowy i nie dopuści do czegoś takiego - ale pożyjemy zobaczymy -pozdro

Zobaczymy co się da zrobić z tymi komentarzami.

Nie mogę jeszcze obiecać konkretnego terminu ani tego czy będzie to tylko włączanie / wyłączanie komentarzy, moderacja czy też oba rozwiązania... ale spróbujemy umieścić na liście rzeczy do zrobienia.

huk100 znamy sie długo i nie naskakuj na nas, nikt nie rzuci zaplanowanej pracy żeby coś dorobić bo teraz to potrzebujesz. Wszystko wprowadzamy stopniowo i musi być poparte realnymi potrzebami.

Sprawa komentarzy - w planie było wprowadzenie prostego przełącznika albo zezwalasz na komentarze albo nie. Jeżeli zezwalasz to z całym dobrodziejstwem inwentarza czyli akceptujesz te dobre i złe. Kolejny etap nad którym się zastanawiamy to w przypadku zezwolenia na komentarze każdy właściciel muzeum sam decyduje które usuwa a które zostawia i sam zmaga się z problemem czy cenzurować czy nie i to sprawa jego sumienia. (o ile takowe występuje :) )

Z założenia chcemy udostępnić platformę w której każdy będzie sam sobie rządził bez naszej pomocy i ingerencji.

5 lutego 2010, edytowany: 5 lutego 2010 Link do postu

bocian
i o to chodzi podpisuję sie dwoma rękoma i "nogoma " .:):) wiesz że muszę od czasu do czasu potupać :):) pamiętam o starym długu :) - pozdro
aż się zalogo - towałem z wrażenia... :)

----------
jakie plany realizacji z listy "to do" w najbliższym czasie?

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14