Forum: O MyViMu

Uwagi i pochwały...

Strony: 1 2 3
Obserwuj wątek

5 lutego 2010 #

gieorgijewski znowu zaczynasz ? :):) średni raz na dwa lata łapie cie w swoje łapy :):) -pozdro

5 lutego 2010 #

jakie plany realizacji z listy "to do" w najbliższym czasie?

Mogę chyba zdradzić, że pracujemy nad rozbudową systemu atrybutów. Dzięki temu będzie można jeszcze dokładniej opisać swoje zbiory, a następnie wykorzystać np. łącznie z kartami katalogowymi przy inwentaryzacji własnych zbiorów.

6 lutego 2010, edytowany: 6 lutego 2010 #

nie zapomnijcie - o liście krajów które nie istnieją a które były przed I W i II w -pozdro Prusy , królestwa , Austro -Węgry Rosja Carska - itp. -pozdro

następny temat -piszemy przez waszą pocztę -kolega dostaje wiadomość iż dostał dwie wiadomości od mnie a ma pusto w skrzynce i tak cały czas od pisze ja go czytam -odpisuje a on nie ma nic w skrzynce mimo że mu pokazuje że jest :):):)

6 lutego 2010 #

nie zapomnijcie - o liście krajów które nie istnieją a które były przed I W i II w -pozdro Prusy , królestwa , Austro -Węgry Rosja Carska - itp. -pozdro

Pamiętamy, lista prawie gotowa.

następny temat -piszemy przez waszą pocztę -kolega dostaje wiadomość iż dostał dwie wiadomości od mnie a ma pusto w skrzynce i tak cały czas od pisze ja go czytam -odpisuje a on nie ma nic w skrzynce mimo że mu pokazuje że jest :):):)

Dziękujemy za zgłoszenie, już przekazuję komu trzeba.

6 lutego 2010 #

dokładnie, ja piszę do huka - on zdaje się dostaje moje wiadomości
jednak ja od niego nie dostaje (tzn. dostaje tylko informacje, że przesłał mi wiadomość a w skrzynce pustki)

6 lutego 2010 #

Bardzo podoba mi się pomysł i wykonanie strony. Oczekiwałbym większego rygoru Co do kategorii, moim skromnym zdaniem samowolka w ich tworzeniu w niedługim czasie narobi niezłego bałaganu.

6 lutego 2010 #

Bardzo podoba mi się pomysł i wykonanie strony. Oczekiwałbym większego rygoru Co do kategorii, moim skromnym zdaniem samowolka w ich tworzeniu w niedługim czasie narobi niezłego bałaganu.

I tu właśnie jest nowatorstwo które nas wyniesie na szczyty albo wykończy :)

Kategorie same się pilnują automatycznie. Na razie system jest wyłączony, wiadomo że zależy nam na jak największej aktualnie ilości. Ale docelowo system będzie sam oceniał które usunąć przenosząc z nich eksponaty "pięterko" wyżej a które pozostawić. Do tego okresowo będą ręczne korekty.

Co do samego serwisu to nie zawiera on nawet 20% tego co czeka na zrobienie i wdrożenie. Zdecydowaliśmy się jednak uruchomić serwis już teraz z podstawowymi funkcjonalnościami tak aby ewoluował razem z użytkownikami i ich potrzebami a nie tylko to co nam się wydaje że będzie dobre. Dlatego każda uwaga jest dla nas cenna.

7 lutego 2010, edytowany: 7 lutego 2010 #

nie zgadzam sie z capitan2 -------jakiego rygoru ? chłopie o co ci chodzi ?ja np. mam pokazywać klamry tylko czerwone ? czy białe ? -pozdro

co do poczty rozwiązaliśmy problem -( bo dalej był ) - przeszliśmy poprostu na swoje :):):) -pozdro

7 lutego 2010 #

"Oczekiwałbym większego rygoru Co do kategorii, moim skromnym zdaniem samowolka w ich tworzeniu w niedługim czasie narobi niezłego bałaganu. " - zdanie napisane przeze mnie wyglądało tak.
Odnosiło się ono do tworzenia kategorii, a nie pokazywania poszczególnych przedmiotów, a zatem chłopie nie rozumiem o co chodzi z tymi klamrami...
Mówiąc ściślej miałem na myśli bardziej szczegółowe rozbudowanie kategorii i podkategorii np. na wzór allegro. Dopiero w podkategorii użytkownik dodawał, by swoją, która odnosi się do eksponatu. Chodziło mi tylko o to i nic więcej. W pierwszym poście administrator napisał, że można umieszczac tu swoje uwagi, więc zamieściłem. To wszystko
Np. Kategoria > Militaria
Podkategoria > Inne i tam znajdziemy wyposażenie.
Wyposażenie równie dobrze mogło by funkcjonowac jako samodzielna podkategoria w kategorii Militaria.
Tak, więc Huku nie chodziło mi o przedmioty, tylko o kategorie (co z resztą zaznaczyłem w swojej wypowiedzi). I tylko to chciałem powiedziec.
Pozdrawiam.

7 lutego 2010 #

umieszczenie "wyposażenia" równorzędnie z z bronią i odznaczeniami w kategorii militaria już forsowałem - nie udało się :)

też uważam, że samowolne tworzenie kategorii może spowodować niezły bałagan, tak np. w umundurowaniu mamy już kategorie oporządzenie - a co oporządzenie ma wspólnego z mundurami ???
no i już nam sie dubluje wyposażenie i oporządzenie - dwie równorzędne kategorie.

7 lutego 2010 #

I dlatego właśnie powstał mechanizm służący do monitorowania kategorii i odpowiedniego przemieszczania ich w drzewie. Wkrótce zacznie działać z pełną parą i wtedy wszystko powinno się unormować.

Kolekcjonować można tak różnorodne i niesamowite rzeczy, że nie sposób przewidzieć wszystkich kategorii. Dlatego możliwość tworzenia własnych podkategorii powinna pomóc nam ogarnąć wszystkie kolekcje.

23 lutego 2010 #

panowie czy ja coś źle robię czy mi się wydaje - po dodaniu ostatniego zdjęcia zmienia mi sie fotka główna w kategorii kolekcja na taką samą fotkę - jeżeli to nowa funkcja - to po co ???? jak będę chciał to sobie sam zmienię -pozdro

23 lutego 2010 #

@Huk100: It's not a bug, it's a feature ;) Przynajmniej oficjalnie. Zajmiemy się tym, to faktycznie nie powinno się dziać.

23 lutego 2010 #

Od tego niby testy, szkoda ze na "test" nikt nie wchodzi :)

Zaloguj się aby odpowiedzieć
Strony: 1 2 3