OPCJE:
Zdjęcia na licencji:
Eksponaty w kolekcji
4 / 4
<
>
Orzeł przedni jest jednym z najbardziej majestatycznych ptaków Europy i drugim co do wielkości (po bieliku) ptakiem drapieżnym w Polsce. Jego cechą charakterystyczną jest brunatne upierzenie z nieco jaśniejszym, złotym odcieniem głowy i karku. Osiąga masę
od 2,8 kg (samiec) do 6,7 kg (samica) i rozpiętość skrzydeł od 150 do 240 cm. W wyniku ekspansji człowieka na tereny łowieckie orłów, jego liczebność poważnie zmalała.
Data dodania: 12 sierpnia, 19:48
Miejsce pochodzenia: Polska
Stan eksponatu: Bardzo dobry
Kraj wydania: Polska
Numer/sygnatura producenta: ZO11213
Seria: stronaOrla.pl
Pomóż uzupełnić opis Dowiedz się więcej Zauważyłeś błąd lub wiesz coś więcej na temat tego eksponatu?
Zasugeruj właścicielowi poprawiony opis i Zdobądź punkty dla swojego muzeum!

Eksponat jest widoczny w następujących kategoriach serwisu.

Reklama
Dodaj komentarz
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. MyViMu.com nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu dostosowania zawartości do preferencji użytkownika oraz tworzenia anonimowych statystyk, również przy użyciu usługi Google Analytics. Kliknięcie "Tak, zgadzam się" lub dalsze korzystanie z serwisu bez wybrania żadnej z opcji oznacza akceptację cookies i przetwarzania danych zbieranych automatycznie, zgodnie z Regulaminem.

Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu danych zbieranych automatycznie.