FOTO FORUM
Patronat medialny
Polecamy

LOSOWY EKSPONAT
1 Peseta, 1988 rok.
1 Peseta, 1988 rok.

Sugestie, czyli co chłop by chciał żeby miał :))

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kustosz Profil Profesjonalny Starszy kustosz
6 marca 2011
Też się nad tym zastanawiałem i wychodzi na to że nie ma takiej możliwości a szkoda...
Moderator
6 marca 2011
Taka możliwość jest już chyba pół roku :)
Trzeba wejść w http://myvimu.com/panel2/collections, z menu "Opcje działu" wybrać "Przenieś kolekcje pomiędzy działami", zaznaczyć kolekcje i wybrać Zapisz.
Profil Profesjonalny Moderator Starszy kustosz
6 marca 2011
orzeszku ;) - a szukałam.....
Proponuję dodac taką opcję w takim widoku :
http://myvimu.com/1/725

obok "usuń kolekcję" oraz /lub w "edytuj kolekcję" ;)

dzięki

I JESZCZE JEDNO : już nie będę szukac tylko zapytam : jak zmienic kolejnośc działów (żeby np. mój nowo utworzony dział był na samej górze w takim widoku :
http://myvimu.com/panel2/collections
Kustosz Profil Profesjonalny Moderator Starszy kustosz
6 marca 2011
ja jeszcze poproszę o dodanie nowych atrybutów, pod tytułem :

1. Krause (nr katalogowy)
2. Ilość sztuk

przy numizmatach - przydatne

http://myvimu.com/thread/14-sugestie-czyli-co-chlop-by-chcial-zeby-mial/3
7 marca 2011
Usuncie łącze z Facebookiem i cofnijcie ilosc kolumn z lubiącymi bo to bardzo denerwuje.
11 marca 2011
a propos "Generator kart katalogowych", baba by była szczęśliwa gdyby ......

docelowo umożliwić kustoszom generowanie kart katalogowych jako katalogu złożonego z wybranych przez siebie kolekcji; w ten sposób poprzez zaznaczenie ptaszkami wybranych kolekcji w tym widoku: http://myvimu.com/panel2/additions/cards
bym sobie wygenerowała karty zawierające kilka kolekcji jednocześnie a nawet katalog zawierający wszystkie kolekcje.

Może to ktoś już proponował - tego nie wiem .....

i jeszcze jedno (mało istotne):
czy jest możliwość zmiany kolejności w działach muzeum ? Baba by chciała aby jej nowo utworzony dział był na samej górze ....sprawa czysto estetyczna..
15 marca 2011
Ja poproszę jeszcze o przycisk "Usuń wszystko" w powiadomieniach :)
17 marca 2011
A ja bym chciał taką opcje...bo nie widziałem, że taka jest ale może po prostu nie zauważyłem no ale takie cuś :
Jest sobie jakiś eksponat w kolekcji ale chcę go przenieść do innej kolekcji i żeby nie dodawać opisów i zdjęc od nowa to po prostu guzik "przenieś do innej kolekcji" lub coś takiego :).
Kustosz Profil Profesjonalny Moderator Starszy kustosz
17 marca 2011
przecież tak jest i można przenosić eksponat między swoimi kolekcjami.
17 marca 2011

też miałam z tym problem ;( - w widoku edycji, wybrac kolekcję, w jakiej ma byc zapisany eksponat i zapisac ;(......

Osobiście wolałabym aby takie operacje można było robic przy pomocy "przeciągnij i upuśc" i po przerzuceniu przedmiotów do wybranych kolekcji, zapisac ale tylko jeden raz a nie za każdym razem przy odwiedzaniu każdego przedmiotu......;( ....

Artur już chyba nad tym pracuje, prawda ;)))))???
Ułatwicie rozpieszczonym leniuchom przerzucanie towaru między kolekcjami ???? ...Plisssssss
18 marca 2011
Ja trochę z innej beczki.
Myślę, że nadszedł już czas żeby podnieść limity w niektórych rankingach. Portal jest już na tyle dojrzały że należy to także uwzględnić w przyjętych progach rankingowych.
Ciekaw jestem co myślicie na ten temat.

R..s racjonalizator (od siedmiu boleści :))
19 marca 2011
jakie limity ? ...
Starszy kustosz
19 marca 2011
Jakiś czas temu ( dość dawno:) był już przerabiany temat rankingów z uwzględnieniem średniej za eksponaty i systemu oceniania.Wywołał on dość mocną dyskusję (zainteresowani wiedzą co i jak:).Nie wiem na czym tym razem miały by polegać jakieś limity,ale może zostawmy rankingi w spokoju bo wyczuwam kolejną burzę ;)
19 marca 2011
absolutnie nie;) tylko z ciekawości pytam - rzadko zaglądam w rankingi i dlatego nie kumam.... ...
Starszy kustosz
19 marca 2011
No ja też nie bardzo wiem na czym miała by polegać propozycja Rumcajsa,ale pamiętając ostanie przepychanki związane z rankingiem ocen za wystawiane eksponaty proponuję nie brnąć w zmiany w rankingach ;);)
21 marca 2011
Chodzi mi o to żeby podnieść limity po przekroczeniu których trafia się na listy rankingowe. Dzięki temu rankingi staną się bardziej obiektywne i bardziej stabilne.

Chodzi mi na przykład o ranking: "Najwyżej oceniane muzea (z najwyższą średnią głosów na eksponaty)". Dzisiaj wystarczy mieć 100 ocen aby trafić do tego rankingu. Wydaje mi się, że jest to zbyt niski próg. Tak jak napisałem wcześniej, portal jest już na tyle dojrzały, że powinno się ten próg podnieść na przykład do 500, a najlepiej do 1000 ocen. Podobne zmiany (podwyższenie progów) proponuję zastosować dla innych rankingów.

Póki co najbardziej obiektywnym rankingiem jest ranking: "Najczęściej odwiedzane (ostatnie 7 dni)", gdyż tam się głosuje tzw. "nogami". Jak obserwuję, to ścisła czołówka jest od dawna niezmienna. W tej czołówce są duże i wartościowe muzea. Oglądalność na poziomie 1000, niekiedy i 2000 eksponatów dziennie robi wrażenie - gratuluję kustoszom.

Ps. Zapomniałem się podpisać
Hołk Wasz R..s
Starszy kustosz
23 marca 2011
Mamy kilka tekstów, które chcielibyśmy opublikować i "podpiąć" do konkretnych kolekcji i nie wiemy jak to zrobić. Teksty są różne, od dwóch do kilkunastu stron w formacie A4. Prośba do Administratorów, pomyślcie Panowie nad możliwością publikowania takich testów. Najlepiej gdyby była jeszcze możliwość formatowania testu i wzbogacania go zdjęciami. Może to być coś podobnego jak jest teraz na Blogu.
26 marca 2011
no to jeszcze jedno mam życzenie - chętnie bym obejrzała w serwisie zbiory prawdziwych muzeów;) na początek, żeby było mniej boleśnie - mniejsze, tematyczne muzea jak np. Muzeum Filumenistyczne z Bystrzycy Kłodzkiej, Muzeum Kina z Pułtuska ... etc ...a potem, potem kiedyś może nawet MNW ..... studenci i uczniowie w ramach praktyk by mogli "dygitalizować" zbiory ......takie konta "prestige" to by była super sprawa; nie to, że mi się nie chce do muzeów jeździć...
Profil Profesjonalny
27 marca 2011
Niebawem uruchomimy zupełnie nowe konta, także te dla instytucji.

Prace nad ich wprowadzeniem do serwisu są praktycznie zakończone.

Więcej na ten temat także już niedługo.
Starszy kustosz
30 marca 2011
Czy istnieje jakaś szansa, że zostanie spełniona nasza prośba o możliwości publikowania nieco dłuższych tekstów przy konkretnych kolekcjach - tylko tak, żeby można było je edytować i wklejać jakieś zdjęcia. Pytam, bo nie uzyskałem odpowiedzi.
Profil Profesjonalny
30 marca 2011
Witam i zapraszam na rozmowę via PW.
Profil Profesjonalny Starszy kustosz
16 kwietnia 2011

odświeżanie serwera?
błąd aplikacji?

powtarza się...
17 kwietnia 2011
może wszędzie dał taki komentarz ? bo czas dodania komentarza różni się - nie był wspólny. ot zwykłe spamowanie w komentarzach ??
17 kwietnia 2011
Ctrl+C
Next
Ctrl+V
Next
Ctrl+V

STOP!!!
17 kwietnia 2011
http://myvimu.com/thread/369-przestrzeganie-regulaminu/1#130261048118463
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu dostosowania zawartości do preferencji użytkownika oraz tworzenia anonimowych statystyk, również przy użyciu usługi Google Analytics. Kliknięcie "Tak, zgadzam się" lub dalsze korzystanie z serwisu bez wybrania żadnej z opcji oznacza akceptację cookies i przetwarzania danych zbieranych automatycznie, zgodnie z Regulaminem.

Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu danych zbieranych automatycznie.