FOTO FORUM
Patronat medialny
Polecamy

LOSOWY EKSPONAT
artykuł - o dziadku do orzechów

Sakwa?

18 kwietnia 2020
Proszę o pomoc w identyfikacji, bo nie jest to mój okres zainteresowania, jest na tym eksponacie swastyka...
[img][img][img][img][img][img]
20 kwietnia 2020
Ciekawe, że jak ktoś wystawia jakieś faszystowskie fanty, to koledzy prowadzą niekończące się dysputy, a tu jest jakiś dziwny fant i chociaż niemiecki, to nikt nie raczy się nad nim pochylić....
Kustosz
20 kwietnia 2020
niestety nie wyswietlaja mi sie zdjecia sakwy w Twoim poscie. nie widze ich ani na laptopie ani telefonie... w innych postach nie ma tego problemu. sprobuj prosze jeszcze raz je dodac 
21 kwietnia 2020
Kustosz
21 kwietnia 2020
W pierwszym momencie myślałem, ze to mapnik. Brakuje jednak charakterystycznych kieszonek na ołówki. Obstawiam, że to jakiegoś rodzaju torba narzedziowa. Widac np. kieszonkę na niewielki nóż. Nie wiem czy wojskowa, być może. W posiadanej przezemnie literaturze nie doszukałem się identycznej. Tak czy siak gratuluje przedmiotu. Pozdrawiam
21 kwietnia 2020
Dzięki za pomoc
23 kwietnia 2020
jest to sakwa troczona do siodła na narzędzia kowalskie 
Dodaj komentarz

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu dostosowania zawartości do preferencji użytkownika oraz tworzenia anonimowych statystyk, również przy użyciu usługi Google Analytics. Kliknięcie "Tak, zgadzam się" lub dalsze korzystanie z serwisu bez wybrania żadnej z opcji oznacza akceptację cookies i przetwarzania danych zbieranych automatycznie, zgodnie z Regulaminem.

Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu danych zbieranych automatycznie.