FOTO FORUM
Patronat medialny
Polecamy

LOSOWY EKSPONAT
J.P. Cleren - Adam i Ewa niepoważnie
J.P. Cleren - Adam i Ewa niepoważnie

Final countdown…?

Strony: 1 2 3 4 5
Profil Profesjonalny
24 lutego 2023
Oj Panowie - spoko. Nie obrażajmy się nawzajem.

Fakt - ta dyskusja się nie klei, bo jak słusznie zauważył Jurand uczestnicy nadają na różnych falach. Dlatego uważam, że czas dyskusję zakończyć ponieważ do niczego dobrego ona nie doprowadzi.

My, użytkownicy (poza żalami) wyraziliśmy chęć współpracy w ratowaniu MyViMu. Ponieważ opcja z Patronite nie dała spodziewanych efektów, padło parę propozycji rozwiązań bardziej lub mniej realnych (np. pomysł kupienia serwisu uważam za nierealny), ale były też inne propozycje udziału użytkowników w kosztach prowadzenia serwisu. Niestety te nasze propozycje pozostały pominięte milczeniem. Wnioskuję z tego, że tak jak jest - jest OK. i niczego więcej w tej kwestii MyViMu od nas nie oczekuje. A więc zamiast jałowej dyskusji zajmijmy się swoimi zbiorami.

Ja w każdym razie tak zamierzam zrobić i dopóki p. Bocian nie będzie miał chęci o tych sprawach z nami rozmawiać, nie będę się odzywać. Natomiast by pokazać dobrą wolę wznowię wpłaty za pośrednictwem Patronite. Przy braku odzewu z drugiej strony nic więcej dla MyViMu nie można zrobić.
25 lutego 2023
Do Bociana. Oblicz ilu wstawcow dalo ponad 100 obiektow. Ustal swoje koszty roczne. Podziel koszty przez liczbe w/w wystawcow. Tyle zadaj rocznie oplaty abonamentowej. Od wstawcow
zbadaj rynek bojem

Kustosz
25 lutego 2023
Ja, podobnie jak tomator, więcej nie będę się wypowiadał chyba, że ktoś zapyta. Wznowiłem patronowanie kilka dni temu. Póki serwis działa będę płacił i tyle z mojej strony. Życzę wszystkim powodzenia.
25 lutego 2023
ja również popieram to co napisał - tomator...
25 lutego 2023
Czekam do 01.03 jeśli strona będzie działać dokonam wpłaty , i tak będzie co miesiąc
Profil Profesjonalny Moderator
25 lutego 2023
Panowie Jurand i Jurgen. 

Poczytajcie swoje posty w tej dyskusji. A potem zastanówcie się ile zbędnych emocji z nich wynika?

Gdybym ja napisał w podobnym stylu zostałbym oskarżony o brak szacunku i poddany publicznie linczowi. 

Zapraszam do dyskusji na temat przyszłości serwisu i wkładu na priv. 

Strona będzie działać właśnie dzięki oszczędnościom które wdrożyliśmy. Nie zamierzamy jej zamykać. I jak widać certyfikat został odnowiony - za to też płacimy administratorowi żeby tego pilnował. 

Zastanawiamy się nad dalszym kierunkiem rozwoju. 

Głównym założeniem serwisu było to aby dać kolekcjonerom możliwość zarabiania na ich kolekcjach a utrzymywać serwis z mikroprowizji.  W serwisie jest w tle cały rozbudownay system obrotu wirtualną monetą MyCoinem który notabene mam w avatarze. Można je otrzymać za aktywności, pomoce w opisach, wystawianie kolekcji, udostępnianie innym eksponatów za MyCoiny, za pomoc w tłumaczeniach, za wiele czynności oraz opłacać nimi usługi. Natomiast uruchomienie tego nie jest możliwe z powodu prawa w naszym kraju. Takie mamy opinie prawne. 

Możliwe że wejdziemy w system abonamentowy ograniczając funkcjonalności dla kont bezpłatnych ale zdajemy sobie sprawę że spowoduje to gwałtowny odpływ kolekcjonerów prezentujących swoje kolekcje. 

Po prostu korzystajmy z serwisu, jeżeli macie uwagi zapraszam na priv. Nie róbmy tutaj sejmu. 
28 lutego 2023
Popieram to co Jerzy13 napisał ale ja bym to widział tak żeby każdy jakąś minimalną kwotę płacił np 5 zł za miesiąc.Dlaczego jedni mają płacić a drudzy nie skoro mają takie samo narzędzie do prezentacji swoich zbiorów.
Może Pan Bocian przedstawi w ramach przypomnienia jakieś statystyki:
Ile jest tutaj zarejestrowanych kont?
Ile z tych kont jest faktycznie aktywnych,takich na których widać ruch - że coś wrzucają?Chyba da się to sprawdzić?

Kustosz
7 marca 2023
Moje ostatnie słowo w temacie tego wątku. Pozwoliłem sobie na prywatna wyminę korespondencji z Bocianem i napiszę to co napisałem prywatnie że przepraszam za (czasami) niewybredne komentarze. Nam Polakom dośc trudno przychodzą te słowa. Raczej nie we wszystkim miałem rację ale na moje usprawiedliwienie napiszę że działałem we "mgle wojny". Tak czy siak, dla mnie temat jest skończony, mój udział w Patronite wznowiony i czekam na rozwiązanie wielu problemów które doprowadzą prędzej lub później do poprawy działania portalu. Potrzeba teraz cierpliwości i spokoju. Tyle mojego na koniec.
Kustosz
7 marca 2023
Nie wiem na ile się to uda ale ja jestem za Web 3 :-)
18 maja 2023
Tak z ciekawości zapytam - i co dalej??? W miesięcu luty 2023 było trzech Patronów, teraz jest dziewięciu i łączna kwota 310 zł miesięcznie.... powtarzam DZIEWIĘCIU.....
Kustosz
19 maja 2023
No cóż, nikogo nie zmusimy. Ja wróciłem a nawet podniosłem kwotę. W prywatnej korespondencji z Bocianem sugerowałem  że spróbuję znaleźć kogoś (informatyka) który by przeprowadził neizbędne prace na portalu w wolontariacie ale do tej pory nie mogę nikogo znaleźć.
Kustosz
19 maja 2023
A nie ma możliwości zwiększyć stawki? Docelowo chciałbym 200 zł / miesiąc wpłacać. Na razie z innego maila dołożyłem 40 zł. Niby można z 3 kont zrobić 80+80+40 ale wolałbym żeby mi jedną kwotę z karty ściągało.
22 maja 2023
Samkoviana - wcześniej było nie wiele więcej patronów.
Kustosz
26 maja 2023
Jakby więcej reklam teraz jest jak się przegląda stronę - też to zauważyliście?
26 maja 2023
Nie widzę więcej reklam..
Profil Profesjonalny
27 maja 2023
Ja widzę, denerwują, ale rozumiem. Jak to się mówi - coś za coś musi być.
27 maja 2023
Dziwne, ja nie widzę reklam, gdzie one się pokazują?
27 maja 2023
Są reklamy na głównej i przy eksponatach, ale to jeszcze zależy też od przeglądarki. Raczej normalne przy darmowych portalach. Zawsze to jakaś próba pozyskania dodatkowych środków, więc nie ma się co dziwić. Może wyjdzie na dobre.
30 maja 2023
Google Adsense z zadowoleniem powiadomiło mnie że włączyło automatyczne inteligentne rozmieszczanie reklam w serwisie. 

Jednak wpływy za reklamy to są tak niewielkie kwoty że jeżeli stanie się to irytujące to je wyłącze. 
Kustosz
31 maja 2023
31 maja - Dzień Bociana Białego. Świętujemy?
Profil Profesjonalny
31 maja 2023
A czy "nasz" bocian jest, biały? ????
22 lipca 2023
Niestety chwilowo mamy najazd bota spamującego.  Próbujemy coś z tym zrobić. 
Profil Profesjonalny
22 lipca 2023
Trzymam kciuki, żeby się udało.
22 lipca 2023
Przy okazji wyłączyłem te irytujące reklamy.
Profil Profesjonalny
22 lipca 2023
Gdyby te reklamy były ceną za uratowanie MyViMu, to ja bym nie marudził. Ale skoro można je wyłączyć bez uszczerbku, to OK. Dziękujemy.
Strony: 1 2 3 4 5

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu dostosowania zawartości do preferencji użytkownika oraz tworzenia anonimowych statystyk, również przy użyciu usługi Google Analytics. Kliknięcie "Tak, zgadzam się" lub dalsze korzystanie z serwisu bez wybrania żadnej z opcji oznacza akceptację cookies i przetwarzania danych zbieranych automatycznie, zgodnie z Regulaminem.

Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu danych zbieranych automatycznie.