FOTO FORUM
Patronat medialny
Polecamy

LOSOWY EKSPONAT
E.I.A - Groźny dym

Wyniki Konkursu Literackiego

Profil Profesjonalny
16 lutego 2011
Decyzją rady muzealnej, po całonocnej debacie konklawe złożonego z wytrawnych krytyków nowej literatury historycznej ( musieliśmy w końcu wyjść z muzeum na hot doga ) biały dym zawisł nad dachami muzeum.

Otworzono nam drzwi, aby można było obwieścić światu, iż zwycięzcą konkursu literackiego został Kustosz Tomek112.

Jednocześnie, wprowadzając nową, świecką tradycję podnosimy zwycięzcę do honorowej i zaszczytnej rangi: Starszego Kustosza MyViMu.

Nagrodą jest nowoczesna myjka ultradżwiękowa, doskonała do czyszczenia drobnych przedmiotów metalowych oraz sztucznej szczęki. Gratulacje !!!

Zespół serwisu MyViMU

16 lutego 2011
Tomek, szczerze gratuluję :))
Kustosz Profil Profesjonalny Starszy kustosz
16 lutego 2011
Dołączam się do gratulacji - zasłużone zwycięstwo.
16 lutego 2011
Tak przy okazji zapytam jaka jest skuteczność tego urządzonka w przypadku czyszczenia starych monet, odznak, guzików, które pochodzą z ziemi?

Może ktoś ma jakieś doświadczenia
zaciekawiony R..s

Ps. Znalazłem kiedyś taki stary medalik i 1/2 kopiejki - czy da się to odczyścić?
Profil Profesjonalny Moderator Starszy kustosz
16 lutego 2011
ja również gratuluję Tomkowi ;) ..mam nadzieję że na razie Starszy Kustosz (jak te latka lecą !) będzie czyścił tylko drobne przedmioty metalowe a sztuczne szczęki tylko sąsiadom usługowo....;)

P.S. do gratulacji dołączają się moje kociaki...mrauu mrauu
Starszy kustosz
16 lutego 2011
Tomku zasłużyłeś na tą nagrodę i miano Starszego Kustosza - gratulacje !!!

Ja też zacząłem się zastanawiać czy taka ultradźwiękowa kąpiel pomogłaby moim niektórym guzikom. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii i mógłby coś napisać. Liczę, że za jakiś czas Tomek coś nam napisze.
16 lutego 2011
gratuluję...

to nie myjka myje...
myje roztwór, zawiesina
myjka tylko przyśpiesza proces, bądź pozwala na stosowanie mniej agresywnego stężenia...
reszta zasad jak przy normalnych kąpielach chemicznych...
Profil Profesjonalny Moderator
17 lutego 2011
Ja tylko dodam że płyny do myjek koncentraty kosztują około 16-20zł za 0,5l i są różne rodzaje, inne do złota, srebra, inne do stali, inne do protetyki...
Kustosz
19 lutego 2011
"112-nasty" gratuluję!!!
+żarcik-prawda:
Profil Profesjonalny Moderator
20 lutego 2011
Ino Tomek zapadł się pod ziemię.
20 lutego 2011
Tomek teraz figura - Starszy Kustosz ...nie będzie leciał, jako go tylko do tablicy niczym małego Jasia wywołują....;)
.
.
.
.
jak z łikendu wróci to się ucieszy....
Profil Profesjonalny Starszy kustosz
20 lutego 2011
Dziękuję za nagrodę no i za gratulacje.
Nie wiem czy zasłużyłem....
A teraz kilka słów wyjaśnień, dziewięć dni szusowałem sobie po stokach na końcu świata (chodzi głównie o dostęp do internetu) nie wiedząc, że walczę z żywiołem aby nie połamać kości Starszego Kustosza MyViMu.
Dobrze, że mnie nie poniosło tak jak przy pisaniu :)

Jeszcze raz wszystkim dziękuję.
21 lutego 2011
gratulacje !!!
Profil Profesjonalny
21 lutego 2011
A gdzie to Starszy Kustosz raczył szusować ?
21 lutego 2011
Trzycatek :) Piękne miejsce i kilka stoków w kilku krajach w promieniu 10 km.
21 lutego 2011
A ile ogólnie monet poszło, a ile jest wybitych???
24 lutego 2011
Właśnie listonosz przyniósł mi paczkę:)
Dziękuję jeszcze raz, w weekend się pobawię to podzielę się wrażeniami.
3 marca 2011
no i jak wrażenia ...?
3 marca 2011
Szczerze, nie miałem jeszcze natchnienia, na razie zapoznałem się z instrukcją;) To straszne urządzenie jest.

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu dostosowania zawartości do preferencji użytkownika oraz tworzenia anonimowych statystyk, również przy użyciu usługi Google Analytics. Kliknięcie "Tak, zgadzam się" lub dalsze korzystanie z serwisu bez wybrania żadnej z opcji oznacza akceptację cookies i przetwarzania danych zbieranych automatycznie, zgodnie z Regulaminem.

Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu danych zbieranych automatycznie.