Ta witryna korzysta z plików cookies w celu dostosowania zawartości do preferencji użytkownika oraz tworzenia anonimowych statystyk, również przy użyciu usługi Google Analytics. Kliknięcie "Tak, zgadzam się" lub dalsze korzystanie z serwisu bez wybrania żadnej z opcji oznacza akceptację cookies i przetwarzania danych zbieranych automatycznie, zgodnie z Regulaminem.
Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu danych zbieranych automatycznie.
Eksponatów: 30
Jak radzicie sobie z katalogowaniem i przechowywaniem ? Mam ich też ok 200, a dysków trochę brakuje...
Pozdro
Eksponatów: 290
Eksponatów: 290
:)
Zastanawiam się czy iść w nośniki optyczne, czy magnetyczne, te drugie chyba znacznie taniej wychodzą.
Eksponatów: 1
1 film - 1 płyta
;-)
Eksponatów: 1
niektóre rzeczy da się tylko ściągnąć ;-)
Eksponatów: 414
Ktos Cie tu na forum od "programistow" wyzywal, wiec chyba bedziesz potrafil sobie napisac jakis programik do skatalogowania tych plikow.
Eksponatów: 20
Jesli chodzi o katalogowanie i przechowywanie filmów polecam ...
.
.
.
.
.
...regaly z Ikei :)
Ostatnio przekroczylem magiczny numerek 500, oczywiscie mowie o oryginalnych DVD, w pudelkach, wydaniach specjalnych etc.
Zajmuje mi to juz pol sciany w domu i tez nie za bardzo wiem jak sobie z tym radzic. Uprzednio mialem kolekcje ponad 800 szt, ale z przyczyn podzialowo-majatkowych musialem sie z nia pozegnac. Teraz zbieram od nowa.
Do katalogowania uzywam arkusza w Excelu, w ktorym wpisuje rezysera date produkcji, kompozytora muzyki, glownych aktorow etc, ostatnio troche zalegam z uzupelnianiem pol wiec ok 200 filmow mam skatalogowane tylko po tytulach
Przyznam szczerze ze wciagnelo mnie to potwornie. Uwielbiam ogladac materialy dodatkowe na koniec, wywiady z aktorami, rezyserami, relacje z produkcji, triki techniczne...
jeden cytat z planu Polowania Na Czerwony Pazdziernik utkwil mi w glowie:
"Problem efektów specjalnych wydawal sie na tyle zlozony ze o malo nie otarlismy sie o grafike komputerowa"
:D:D:D
Mam kilka perelek, jak Top Gun wydanie z DTS, dwiema plytami z materialami dodatkowymi nakreconymi niedawno, jak starzy i siwi juz aktorzy i reszta kadry, opowiadaja jak to bylo jak krecili ten film.
Teraz poluje na Hell's Angels Howarda Hughesa z 1930, w kolorze z materialami dodatkowymi. Ostatnio dorwalem jego The Outlaw na DVD oryginal - czarno bialy jeszcze, ale czekam az mnie klimat wezmie zeby obejrzec :)
edit:
myslalem zeby kolekcje wrzucic tutaj, ale zajello by mi to miesiace chyba, pofocic, opisac i wrzucic na strone... wiec chyba sobie odpuszcze :)
Niektore "zdobywam" miesiacami... Kolekcje wloskich filmow Buda Spencera nie latwo znalezc... jeszcze w niemieckiej wersji jezykowiej, takiej jakeij pamietam z dziecinstwa :) Nie widze w czym pudelkowanie mialoby byc lepsze.. chodzi o kolekcjonerstwo dla siebie a nie pozerstwo dla kogos.