problem ze zdjeciami na forum MyViMu / MyViMu - dyskutuj w MyViMu.com
FOTO FORUM
Patronat medialny
Polecamy

 

LOSOWY EKSPONAT
Nowy Rok
Nowy Rok

problem ze zdjeciami

23 listopada 2011
witam.czy ktos jeszcze ma problem z wkładaniem zdjęć.Próbuję i nic z tego.Rozmiar OK,plik jpg klikam,niby sie ładuje i nic.Ostatnio wgrywałem na nowo viste i nie wiem czy moze brakuje mi jakis sterowników czy programów?
Profil Profesjonalny Starszy kustosz
23 listopada 2011


jak widać wina po stronie systemu - lub łącza
23 listopada 2011
co do łącza to zdjęcia wchodza na inne portale
Profil Profesjonalny Moderator
23 listopada 2011
Pytanie jaka przeglądarka oraz jej wersja. To nam pomoże w identyfikacji problemu.
Do tego potrzebna nam informacja w którym miejscu serwisu nie udało się załadować oraz bardzo pomocne byłoby przesłanie dokładnie tej fotki która nie daje się załadować na adres myvimu@myvimu.com
Profil Profesjonalny Moderator Starszy kustosz
23 listopada 2011
A próbowałeś na chwilę zmienić przeglądarkę np. z Chrome na Explorer lub Firefox , ewent. odwrotnie ?
Czy uproszczone wgrywanie zdjęć też nie działa ?
Może jakiś plugin albo antywirus blokują ?
Nie mam pewności ale może mieć to związek także z Javą, czy jest zainstalowana w najnowszej wersji ?
Profil Profesjonalny Moderator Starszy kustosz
23 listopada 2011
jeszcze można spróbować przedostatniej belki ratunku tzn. zrestartować kompiego ;):))
u mnie czasem ta prosta rzecz czyni prawdziwe cuuuuuuddddaa
23 listopada 2011
generalnie zaawansowane,uproszczone,nic nie działa.wyglada tak jakby się ładowało i po chwili wraca do stanu wyjsciowego czyli kliknij aby dodac zdjęcie.na allegro i inne portale zdjecia wchodzą bez problemu
Profil Profesjonalny Starszy kustosz
23 listopada 2011
Spróbuj zmniejszyć fotkę do np. 150 k, kiedyś miałem ten sam problem, wchodziły tylko takie i pojedynczo ... większe nie, niezależnie od przeglądarki, wyłączałem antywirusa... wszystko wróciło do normy po przegraniu następnej wersji ...
Profil Profesjonalny Moderator Starszy kustosz
23 listopada 2011
to może jeszcze tak - zapisz plik w innym formacie niż np. jpg i zmień nazwę pliku (lub jedno z dwojga).
I zmień rozmiar, nie wiem czy akurat 150 ale chodzi o to żeby zmienić wielkość.
Takie czary-mary i nie wiem czemu ale u mnie czasem to działa przy wrzucaniu wielu plików ;)

a jaką masz przeglądarkę ?
23 listopada 2011
explorer nowa wersja
Profil Profesjonalny Moderator
23 listopada 2011
Jednak udało mi się bez problemu. Prosiłbym jeszcze o dokładniejsze info jaka wersja przeglądarki.
Czy był instalowany jakiś pakiet bezpieczeństwa, system antywirusowy. Oczywiście proszę nie podawać ważnych danych publicznie a na myvimu@myvimu.com

Profil Profesjonalny Starszy kustosz
23 listopada 2011
A u mnie już tak od dwóch dni.Przestało działać po ostatnio wprowadzonych zmianach i w żaden sposób nie mogę dodać nowego eksponatu...
23 listopada 2011
Zgadza się, problem istnieje w najnowszej wersji programu Internet Explorer. Problem będzie naprawiony do piątku włącznie.
Profil Profesjonalny Starszy kustosz
23 listopada 2011
Przeszedłem na Google Chrome i po problemie :)
Profil Profesjonalny
23 listopada 2011
Ja mam inny problem. Nie jest on nowy, występuje od początku mojej znajomości z muzeum. Nie pisałem o tym, ale ten wątek pt. "problem ze zdjęciami" sprowokował mnie do poskarżenia się. Zdjęcia wczytują się dobrze, ale nie mogę skorzystać z dwóch ikonek: "Dodaj aktywne obszary" i "Dodaj znak wodny".
W pierwszym wypadku pojawia się okno EDYCJA OBRAZÓW z napisem "zaznacz kursorem obszar, który chcesz wyróżnić na zdjęciu...", tylko problem w tym, że zdjęcia nie ma. Jest jedynie białe tło.
W drugim wypadku pojawia się okno z komunikatem "Nie posiadasz ustawień znaku wodnego. Przejdź do ustawień." To nie prawda, bo znak wodny już 100 razy zapisywałem, ale przy każdej próbie wczytania historia się powtarzała.
Ale dzisiaj było inaczej. Po komunikacie, że nie mam znaku wodnego przechodzę do tych ustawień i po raz kolejny klikam na ZAPIS. Tym razem pojawia się napis "Błąd zapisu" i nic więcej nie da się zrobić. Jeszcze jedna próba. Po pojawieniu się informacji, że nie mam znaku wodnego, dla odmiany nie klikam na "przejdź do ustawień" tylko na "Zamknij". Wtedy pojawia się okienko z komunikatem "Błąd! user_id-param required". No i co z tym fantem zrobić?
Odnośnie przeglądarki: używam Firefox 8.0, ale na IE8 jest dokładnie to samo.
Profil Profesjonalny Starszy kustosz
23 listopada 2011
rada może być ta sama
google chrome

przed momentem dodałem aktywny obszar - czyli działa
Profil Profesjonalny
23 listopada 2011
No dobrze. Jak zainstaluję "chroma", to może zadziała. Tylko czy to jest właściwe rozwiązanie, aby do konkretnej witryny trzeba było używać konkretnej przeglądarki? Chyba to nie jest w porządku.
Profil Profesjonalny Starszy kustosz
23 listopada 2011
IE 8.0.600......
XP home
tysz działa
Profil Profesjonalny
23 listopada 2011
A na moim IE 8.0.6001.18702IS nie działa.
Profil Profesjonalny Moderator
23 listopada 2011
Ogólnie nie możemy zamykać się do jednej przeglądarki i staramy się aby działało poprawnie pod wszystkimi aktualnymi (poza IE 6.0), czasami jednak bez pomocy naszych użytkowników ciężko znaleźć wszystkie błędy.
27 listopada 2011
no i po problemie.działa.
Dodaj komentarz

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu dostosowania zawartości do preferencji użytkownika oraz tworzenia anonimowych statystyk, również przy użyciu usługi Google Analytics. Kliknięcie "Tak, zgadzam się" lub dalsze korzystanie z serwisu bez wybrania żadnej z opcji oznacza akceptację cookies i przetwarzania danych zbieranych automatycznie, zgodnie z Regulaminem.

Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu danych zbieranych automatycznie.