Ta witryna korzysta z plików cookies w celu dostosowania zawartości do preferencji użytkownika oraz tworzenia anonimowych statystyk, również przy użyciu usługi Google Analytics. Kliknięcie "Tak, zgadzam się" lub dalsze korzystanie z serwisu bez wybrania żadnej z opcji oznacza akceptację cookies i przetwarzania danych zbieranych automatycznie, zgodnie z Regulaminem.
Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu danych zbieranych automatycznie.
Eksponatów: 18
Mundur Reichswehry m28 podobno zdjęty z jakiegoś strychu na górnym śląsku.
Całe szczęście, że od środka było trochę nienaruszonego sukna, które dało radę wyciąć i użyć jako łatki.
Niestety wypuściłem ten mundur przed zakończeniem prac, stąd efekt końcowy nie powala:
Na zrobienie mankietu w rękawie od lewej ręki nie starczyło mi już materiału, więc zmuszony byłem zrobić małą profanację. Poszedłem do lumpa z kawałkiem sukna i za 4 złotówki kupiłem spodnie w bardzo zbliżonym kolorze, które to spodnie bardzo mi pomogły ;)
http://lodz-eksploracja.org/forum/viewtopic.php?f=25&t=1439
Eksponatów: 387
Eksponatów: 2
"Jak wsadzę nabój, wystrzelę i nic mi się nie stanie to uznam moją pracę za udaną :)"
nie wiem czy twoja wypowiedx w sensie przytoczonych cytatow - to żart czy ty tak na serio ?
Ustawe o broni i amunicji znasz ? tak jawnie o tym piszesz ?
Nie wiem czy to z twojej strony niewiedza czy głupota.
Eksponatów: 311
Eksponatów: 2
przeczytajcie to co zacytowalem i nad tym pomyslcie .
naprawde, strasznie podniecajace jest to, zeby sobie strzelić ze sztrucla przerdzewialego, gratuluje
Eksponatów: 192
a kolega jarzabek może zazdrości ? :>
Eksponatów: 105
zreszta przy testach bron nie jest przestrzeliwana z reki tylko mocowana na specjalnych statywach
przestrzeliwanie nie sprawdzonej broni prosi sie o nagrode Darwina...
niby czesci zamienne do ludzi typu reka, czy tam oko juz produkuja, ale ich jakosc wykonaniai cena pozostawia wiele do zyczenia - bezpieczniej odrestaurowac mosina i na sciane, i nabyc dzialajacego - ceny w pelni uzytkowych nie sa powalajace a na pewno wyjdzie taniej niz proteza reki czy tam oka
chociaz jesli ten rewolwer w pelni sprawny, chetnie widzialbym go u siebie ale niestety.. nie jest sprzed 1850..
coz moze sie kiedys jaka krocice w przyzwoitym stanie trafi...
- Mleczne są tylko ząbki. Jak Ci rączki odpadną, to już nie odrosną.
Ku przestrodze ;)
Swoją drogą może by warto zrobić osobne wątki dotyczące ratowania żelastwa, osobne do materiału i (bo pewnie niedługo ktoś ten temat poruszy) skórzanych rzeczy?
"Mleczne są tylko ząbki. Jak Ci rączki odpadną, to już nie odrosną."
Dobre, podoba mi się :) mnie też się wszyscy pytają czy to są prawdziwe, jak powiem że tak to od razu zakładają ,żę wybuchną.
http://myvimu.com/2/1049417
faktycznie na oko wymaga "tylko" remontu, i tego dopieszczenia
ehh nagant - sentyment wiekszy chyba tylko do VISa i 1911 mam
http://www.aimsurplus.com/product.aspx?item=F3Nagant
moze kiedys cos nabede w przyzwoitym stanie albo rowniez do remontu...
hmm ciekawe teraz zauwazylem ze podniesli limit do 85 roku :> tak propos broni jeszcze