Ta witryna korzysta z plików cookies w celu dostosowania zawartości do preferencji użytkownika oraz tworzenia anonimowych statystyk, również przy użyciu usługi Google Analytics. Kliknięcie "Tak, zgadzam się" lub dalsze korzystanie z serwisu bez wybrania żadnej z opcji oznacza akceptację cookies i przetwarzania danych zbieranych automatycznie, zgodnie z Regulaminem.
Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu danych zbieranych automatycznie.
Eksponatów: 586
Eksponatów: 3131
P.S.
czy jest szansa na jakieś podpowiedzi ? np. czy mamy szukać w Polsce ?
Eksponatów: 438
Eksponatów: 958
http://www.szczercow.pl/galeria/category/94-wrzesie-1939-r
Eksponatów: 7097
Z podobnym widokiem, ale już po zniszczeniach jest zdjęcie na stronie, którą podał tomek112
Sprawa nie jest definitywnie wyjaśniona i może pojawia się inne pomysły. Ciekawi mnie także z jakich powodów odrzucił Pan Szczerców?
Eksponatów: 97
Eksponatów: 438
A może - to tylko nazwisko
skany zamieszczone przez -jader1-to szczerców.
pierwsze pochodzi z 3 wrzesnia 1939 roku zrobione od południowej strony miasteczak pomiędzy mostem a młynem.
drugie pochodzi z mojej kolekcji i przedstawia również widok od południowej strony tyle że po przejściu frontu.widzimy na nim panorame miasteczka ze spalonym mostem i prowizorycznym po prawej stronie z materiału który był dostępny "pod ręką"czyli deski z zachowanych budynków i resztki płotów.most saperski znajdował się po lewej stronie ok 200 m od tego spalonego.
interesują mnie ftki z tej miejscowości.
pzdr
Piotr