Ta witryna korzysta z plików cookies w celu dostosowania zawartości do preferencji użytkownika oraz tworzenia anonimowych statystyk, również przy użyciu usługi Google Analytics. Kliknięcie "Tak, zgadzam się" lub dalsze korzystanie z serwisu bez wybrania żadnej z opcji oznacza akceptację cookies i przetwarzania danych zbieranych automatycznie, zgodnie z Regulaminem.
Kliknij tutaj, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o wykorzystaniu danych zbieranych automatycznie.
Eksponatów: 3131
Żeby jeszcze bardziej namieszać ;))) to mi by sie przydało coś na kształt menadżera kolekcji, kolekcji dynamicznych (tworzonych ad hoc wg słow kluczowych zdefiniowanych przez kustosza) ewentualnie drzewa kolekcji, gdzie oprócz dzialów i kolekcji byłyby subkolekcje. W chwili obecnej mam wiele kolekcji poświęconych jednej aktorce, tylko dlatego, że chciałam podzielić pocztówki dodatkowo wg. wydawcy. W istocie to jedna kolekcja i gdybym mogła powrzucać sobie te kolekcje w subkolekcje, a wszystko byłoby przedstawione w panelu bocznym jako rozwijane drzewo kolekcji, to by mi trochę uporządkowało sprawę. Subkolekcje to temat na później, bo sama nie jestem przekonana czy to aby większego zamętu nie wprowadzi. Głośno myślę.
Eksponatów: 29506
Natomiast przykład z kolekcją pocztówek poświęconych jednej aktorce, a zarazem podział pocztówek pod katem wydawcy pasuje (tak mi się wydaje) do moich rozważań o możliwości przypisania tego samego eksponatu do kilku kolekcji. Pocztówka z aktorką Marleną D. wydana przez wydawcę X może być pokazana zarówno w kolekcji poświęconej Marlenie D. jak również wydawcy X. W kolekcji Marleny będą tylko pocztówki jej dotyczące, ale rożnych wydawców. Natomiast w kolekcji wydawcy X będą pocztówki tylko jego nakładu, ale poświęcone różnym aktorom.